All Gems draagt keurmerk FMiH

FMiH: Fashion made in Holland

All Gems organic kidswear heeft zich aangesloten bij het FMiH (Fashion made in Holland) keurmerk. FMiH is een stichting, opgericht om het ambacht van Nederland te behouden en te stimuleren.

Waarden van FMiH

De stichting en haar leden streven ernaar hoogwaardige slow fashion* en accessoires in Nederland mogelijk te maken. Niet en masse in lage loon landen, maar door talenten van eigen bodem én voor een eerlijke maakprijs.

De community bestaat uit modeontwerpers, coupeuses, maakateliers en winkeliers die samen werken aan fair fashion, gemaakt met respect voor mens en milieu. Iets waar All Gems organic kidswear helemaal achter staat.

Slow fashion*

De textielindustrie is de laatste decennia door fast fashion noodgedwongen van Europa verhuisd naar lage loonlanden om kleding zo goedkoop mogelijk te laten produceren. Met alle gevolgen van dien. Door de productie niet meer nauwlettend te kunnen volgen, verdwijnt ook het zicht op de sociale omstandigheden van de werkers. Nu weten wij dat het daarmee erg slecht is gesteld. Fabrieken waar honderden arbeiders dag en nacht aan het werk zijn onder slechte omstandigheden en waarbij kinderarbeid niet wordt geschuwd.


Sindsdien lijkt de wereld wakker geschud en proberen merken, fabrieken, naaiateliers, mode-ontwerpers zich te verdiepen in dit enorme probleem en mensen bewust te maken dat het ook anders kan. Door zelf het goede voorbeeld te geven, door dingen anders te doen en door erover te praten. 


Doen we niets, dan verandert er niets 

De gevolgen zijn namelijk erg groot voor de mens, maar ook voor het milieu. De mode-industrie is een van de grootste vervuilende branche. Doen we niets, dan verandert er niets ten goede. Iedereen kan zijn steentje bijdragen bijdragen om het tij te keren. Het begint bij ‘awareness’, weten dat er een probleem is. Ben jij al op de hoogte?

 

Slow fashion is het tegenovergestelde van fast fashion. Bij dat laatste draait het om snel en goedkoop kleding maken, zodat er meer gekocht kan worden. Dat die kleding in een rap tempo wordt afgedankt en vaak nog geen 10 wasbeurten mee kan (met alle gevolgen voor het milieu) is bijzaak. 

Bij Slow fashion draait het om aandacht voor het hier en nu, om respect voor de dragers, makers en bedenkers en om respect voor het milieu. Alle keuzes die All Gems maakt, zijn gebaseerd op deze mindset.

 

Voordelen lokale productie in Nederland:

Inschrijven

Ontvang als eerste onze nieuwste blogs, tips, reviews en meer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Mail ze ons. 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

© 2020 All Gems

Created with
Mailchimp Freddie Badge