Duurzaamheid bij All Gems

All Gems kiest bewust voor duurzaamheid.

Onze collecties worden zorgvuldig samengesteld uit biologische stoffen die GOTS gecertificeerd zijn, omdat GOTS het hoogst haalbare keurmerk is voor biologisch textiel.

GOTS gecertificeerde stoffen

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket.

Talk up your brand.

Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - ziet GOTS erop toe dat leveranciers voldoen aan de strenge standaard voor biologisch textiel.Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

 

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. Fair trade dus.De grondstof - de katoen van het katoenplantje - komt uit verschillende landen en werelddelen: Turkije, Afrika, Zuid-Amerika, Pakistan en Centraal Amerika. Deze grondstoffen worden verwerkt tot stoffen die All Gems inkoopt bij stofproducenten en -leveranciers in Europa. Daarvan maakt All Gems haar unieke collecties.

 

Transparantie

All Gems is als bedrijf op dit moment nog niet GOTS gecertificeerd. De certificering staat echter hoog ons op verlanglijstje. Zodra de mogelijkheden zich voordoen, zal All Gems hier meer werk van maken. De reden dat wij op dit moment niet GOTS gecertificeerd zijn, is om dat wij samenwerken met verschillende en wisselende naaiateliers die niet exclusief voor ons werken. Deze naaiateliers zijn kleine zelfstandigen die voor ons bijvoorbeeld met GOTS stoffen werken en voor andere opdrachtgevers met 'gewone stoffen'.

Volgens de strikte regels van GOTS mogen deze stoffen niet bij elkaar komen zodat er geen vervuiling plaats vindt. Daarom zijn wij op dit moment als bedrijf niet GOTS gecertificeerd. All Gems probeert elke dag opnieuw een zo duurzaam mogelijk product te leveren. Wij streven ernaar om binnen afzienbare tijd volledig GOTS gecertificeerd te zijn.

Lokale ambacht

De productie van de collecties van All Gems in Nederland. De afgelopen decennia is deze ambacht in Nederland helaas niet meer vanzelfsprekend. Bij All Gems vinden wij het juist belangrijk dat wij de lokale Nederlandse ambacht juist blijven stimuleren en behouden. Bovendien houden we onze footprint op aarde zo beperkt.

De naaiateliers waar wij mee samenwerken zijn zelfstandig. Op verzoek kunnen wij meer informatie mbt de naaiateliers met jou delen. Stuur eenvoudig een mail naar

info@allgems.nl als je hierover meer wilt weten.

Verpakking

Wij gebruiken vloeipapier om de kledingstuk te beschermen en ECF kartonnen verpakkingen om kleding in te verzenden. We proberen de verpakking zo plat mogelijk te houden, zodat minder lucht vervoerd wordt. Dat heeft weer als voordeel dat een bezorger meer pakketjes in een bestelling kan vervoeren, en onnodige ritjes zo bespaard blijven.

FMiH

Sinds september 2020 zijn wij aangesloten bij FMiH, fashion made in Holland. FMiH streeft waarden naar die geheel overeenkomen met de onze. FMiH:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Mail ons

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

© 2020 All Gems

Created with
Mailchimp Freddie Badge