#5 tips om te wassen

#5 tips om te wassen

Ah nee, weer een vlek op die duurzame trui van je kind... Dat varkentje ga jij wel eens even wassen. De trui in de wasmachine, wasmiddel erbij, een scheutje wasverzachter, wasprogramma op 30 of 40 graden en daarna nog even in de droger. Kind kan de was doen. En dan haal je je eerste kledingstuk uit de wasmachine, dat ruikt lekker!

 

MAAR... de trui voelt wel een beetje stug en de vorm is er ook uit, zelfs de kleur is wat valer. 'Is dit nou kwaliteit?', denk jij. ' Heb ik hier nou zoveel geld voor betaald?' Met een paar handige weetjes gaat je dit voortaan niet meer gebeuren. De truc zit 'm niet in nog meer dure middeltjes kopen of warmer wassen om die ene vlek eruit te krijgen of beter te laten ruiken. Ik vertel je hoe ik mijn kleding en die van mijn kinderen mooi houdt. Veel kleding gaat bij ons van kind op kind (3 meisjes he..), dus dan begrijp je wel dat ons wasplan ons duurzame doorgeefplan niet mag verpesten.

#2: WELK WASMIDDEL?

Wij gebruiken nog steeds een wasmiddel voor tere kinderhuidjes om kleding te wassen. En wij zijn niet van plan om dat te veranderen. Dit wasmiddel (ik noem geen namen, maar google maar eens) bevat geen optische witmakers en kleurversterkers. Dat stroeve gevoel dat soms aan je kleding kleeft na een wasbeurt? Dat komt vaak door teveel wasmiddel te gebruiken.

#3: GEBRUIK GEEN WASVERZACHTER

In wasverzachter zitten veel stoffen die vooral een tere kinderhuidje kunnen irriteren, zeker bij eczeem of astma. Tegenwoordig zijn er goede alternatieven: 1) geen wasverzachter gebruiken. Echt, wij gebruiken voor onze kinderen al vanaf hun geboortes geen wasverzachter voor hun kleding. Vind je dit te ver gaan, dan kun je nog altijd voor alternatief 2) gaan: gebruik ecologische wasverzachters. Daarin zitten geen chemische grondstoffen en kun je met een gerust hart gebruiken. Of gebruik 3) een scheutje natuurazijn. Wist je dat je geen wasverzachter hoeft te gebruiken als je punt #4 opvolgt?

#4: NIET IN DE DROGER

De was aan de waslijn is zoiets natuurlijks. Weet je nog dat je moeder de waslijn gebruikte en dat je daar als kind tussen speelde? Hardstikke leuk! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb daar echt fijne herinneringen aan. Maar afgezien daarvan is de droger gewoon weer een energieverbruiker. Onnodig dus, omdat je gewoon een waslijn, wasrek etc. kunt gebruiken. Een droger zorgt ook vaak voor krimp en slijtage van je mooie kleding en daar wordt die trui ook niet beter van. Heb je nou een trui met frutsels of kwastjes zoals onzetrui Ivy Rose? Ook dan kun je beter geen droger gebruiken, want die zien er daarna niet meer zo sprankelend uit.

#5: STRIJKEN

Heb je alle stappen opgevolgd, dan kun je gaan strijken. NEE, ook dat hoeft meestal echt niet! Hang de trui in de buitenlucht of in de badkamer. Wanneer je gaat douchen, stoom je zo de kreukels uit de trui. Wil je nu toch heel graag strijken? Strijk dan op een zo laag mogelijke temperatuur om minder energie te verbruiken. En wees voorzichtig met dunne stoffen, want die kunnen bij een hoge temperatuur snel verschroeien.


Dit waren onze tips!

Dit zijn onze tips om duurzame kinderkleding mooi te houden met respect voor het milieu. Vul ons aan met tips via instagram, je hebt waarschijnlijk genoeg tips om anderen te helpen. Die zal ik aan deze blog toevoegen.

Inschrijven

Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Mail ons

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

© 2020 All Gems

Created with
Mailchimp Freddie Badge